keskiviikko 18. marraskuuta 2015

#160 Uusi tuttavuus!

Tai ei niinkään, mutta kuitenkin.
Tulin nyt kertomaan viimekertaisesta (1.11) ratsastus kerrasta. Mentiin tuolloin Hellulla.  Hellu on ollut jo jonkin aikaa tallilla, ehkä noin puol vuotta sitten. Ei olla kuitenkaan oltu kauheesti tekemisissä Hellun kanssa. Hellu on aika tammamainen tapaus. Se saattaa pyörii hoitaessa vähän minne sattuu, mutta ratsastaessa se on ihan kiltti.

Tallille päästyä otettiin eka Arskalta varusteet pois ja harjattiin sitä. Vietiin sitten Arska tarhaan ja mentiin hoitaa Hellua. Otettiin Hellu käytävälle ja alettiin harjata sitä. Alettiin varustaa Hellua. Satulaa laittaessa Hellu sitten pyörähti ja meinäsin jäädä alle. Jassu sit laitto Hellulle suitset. Lähdettiin kentälle, jossa sain mennä eka.

Hellu tuntui niin pieneltä ja leveeltä. Hellulla oli niin jännä mennä kun on tottunut mennä Rasmuksella. Hellulla ei ollut yhtä helppo ratsastaa kuin Rasmuksella, vaikka opettaja sano et sillä ois helppo mennä. Mun oli hankala ohjata Hellua ja se ei kuunnellut niin hyvin kuin Rasmus. Mentiin pujottelu tehtävää ja puomeja. Mentiin puhottelua aluksi ihan normaalisti ja sitten alettiin tehdä puomeille niin että hepan mahan alle jäi joko eka tai toinen puomi. Se oli yllättävän hankalaa hahmottaa missä ne puomit on, varsinkin se toinen puomi oli hankala hahmottaa. Sitten vähän ajan päästä alettiin tehdä tötteröiden ympäri voltteja. Lopuksi tein vielä tehtävää ilman jalustimia. Sitten vaihdettin ratsastajaa.

Hellu on ihan kiva heppa, mutta ei ehkä ihan sellainen kuin millaisista tykkään. Hellu on vaan niin tammamainen hoitaessa ja se on ehkä vähän matala mun makuun. Tykkään enemmän vähän korkeimmista hepoista. Ja sellaisista jotka ovat hoitaessa kilttejä, mutta ratsastaessa niiltä löytyy sitä luonnetta. :)
Pari epäonnistunutta :D Ei se niin helppoo ollutkaan. Vielä kun hevonen on sellainen ettei se tahdo pysähtyä

Kerron tässä samassa postauksessa vielä edellisestä kerrasta (8.11.) Ei tehty tuolloin paljon mitää. Käytiin eka laittaa hepoille loimet ja sitten haettiin Rasmus tarhasta. Harjattiin Rasmusta. Sen jälkeen ku oltiin harjattu Rasmus vietiin se toiseen karsinaan, jossa päästiin selkään. Rasmus sai samalla syödä kun me kiikuttiin vuorotellen selässä. Sen kummallisempaa ei tehty tuona kertana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti