keskiviikko 24. elokuuta 2016

#191 Ratsastusta

Moikka

Tulin nyt kirjoittamaan kesän ratsastus kerroista. Käyn siis nykyisin ratsastamassa Taralla. Pyrin siihen et olisin kävinyt viikoittain ainakin kesän aikana. Tara on siis 13-vuotias lv-tamma ja se on ex-ravuri. Ekoilla kerroilla Tara saattaa testata ratsastajaa, mutta muutaman kerran jälkeen se sit alkaa toimia.

Pe 10.6.
Ratsastin Taralla hetken, koska alkoi sataa kaatamalla. Alku Taran kanssa sujui hyvin, mutta sitten se alkio kaahaamaan ravissa ja minulla oli hankaluuksia saada Tara pysähtymään.

To 16.6.
Alku sujui taas hyvin, mut sit Tara alkoi taas kaahaamaan ravissa. Taran omistaja tuli sit pitää minulle tuntia Taralla ja neuvoo et miten Taraa pitää ratsastaa. Sen jälkeen se ratsastus alkoi sujuu, kun sain tietäää miten Taraa pitää ratsastaa. Kävin sit vielä kävelee pellolla loppukäynnit ennen kuin palattiin talliin.

Pe 8.7.
JES! Tara selvästi alkoi kuuntelemaan minua ja se toimi hyvin minulla. Se ei enää kaahannut, vaan kuunteli mua hyvin ravissa. Taran kanssa täytyy tehdä ravissa voltteja, sillä suoralla se tahtosi vaan mennä kovaa. nyt kun tein paljon sen kanssa voltteja, niin se oli paljon parempi. Olin vaan yhtä hymyä koko ratsastuksen ajan. Tällä kertaa mulla oli Jassu mukana, joka otti sit kuvia ja Mikko ja isi otti kanssa kameralla. Mikkokin sit kävi Kopsun selässä hetken ajan. :D Kävin taas kävelee taas pellolla loppukäynnit. Tara on siitä kiva, ettei se oikeastaan pelkkää mitään ja jos se säikähtää jotain, niin sen säikkymiset on vain sellainen säpsähdys, et ikinä se ei ole tehnyt mitään sen kummempaa.

Ke 20.7.
Olin tällä kertaa yksin Taran kanssa. Taran omistaja oli laittanut Taran jo valmiiksi kun tulin ja sitten hänen täytyi lähteä, joten jouduin laittaa Taran yksin pihattoon. Ratsastus sujui ihan hyvin. Mun oikee nilkka vaan kipeyty. Pyörittiin jonkin aikaa kentällä, jonka jälkeen käytiin kävelee pellolla. Ratsastin noin tunnin ja matkaksi kertyi reilut viis kilometriä. Musta on kiva, kun Tara alkaa luottaa muhun ja meillä sujuu jo ihan hyvin. Pärjäsin jopa Taran kanssa yksin. :)

 Pe 5.8.
Ratsastin Taralla noin tunnin. Toiseen suuntaan Tara toimi paremmin kuin toiseen. Tämä johtui varmaan siitä että Taralla oli harjoiteltu laukkaamista juuri siihen huonompaan suuntaan. Sinne suuntaan se alkoi kaahaamaan enemmän. Toiseen suuntaan ratsastaminen sujui taas paremmin. Käytiin taas kävelee loppukäynnit pellolla, jonka jälkeen purin Taralta varusteet pois ja vein sen pihattoon Kopsun seuraksi. Sain purkaa Taralta varusteet yksin sillä Taran omistajalla oli taas muuta menoa. Tällä kertaa ei ees nilkka kipeytynyt. Mulla oli vaan ollut liian lyhyet jalkkarit ja nyt kun otettiin kieppi pois nii enää ei ollut kipeä nilkka ratsastuksen jälkeen.

Mulla oli tarkoituksena käydä Taran luona vaan nyt kesän ajan, mut päätin sitten että tuun jatkaa Taran luona käymistä syksylläkin viikonloppuisin, kun olen täällä päin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti