maanantai 8. elokuuta 2016

#187 Jalustin.net postaushaaste: Puolesta vai vastaan?

postaushaaste-1
Ajattelin nyt osallistua Jalustin.netin haasteeseen ja kirjoittaa omat mielipiteeni asioihin. Huom! nämä ovat minun mielipiteitä ja jokaisella voi olla omansa.

Hevosen tulisi liikuttaa päivittäin.
Puolesta. Mielestäni hevosella ei tarvitse ratsastaa joka päivä kunnolla. Hevosella pitää myös välillä olla rennompiakin päiviä, jolloin sitä voi vaikka talutella maastossa. Tai jos hevonen on ulkona aamusta iltaan ja pääsee liikkumaan isossa tarhassa/laitumella tai hevonen on pihatossa, josta se pääsee liikkumaan vapaasti, asia voi olla eri. Joillekin hevosille ei myöskään ehkä sovi vapaapäivät.

Lämppärit sopivat vain ravureiksi.
Vastaan. Lämppärit ovat hevosia siinä missä muutkin. Ja näin ratsastajana, joka ratsastaa lämppärillä, niin tiedän että niistä voi tulla ihan hyviä ratsujakin. Kirjoja lukemalla ei opi ratsastamaan.
Puolesta ja vastaan. Tähän ei mielestäni ole sitä "oikeaa" vastausta. Ei kaikkea voi oppia kirjoista, vaan pitää myös kokea asiat käytännössä. Kuitenkin kirjoista lukeminen voi auttaa hahmottamaan asioita sitten käytännössä esim. keventäminen voi olla sellainen asia..

Satulavyö tulisi kiristää hitaasti asteittain.
Puolesta. Itse kiristän yleensä pari reikää tallissa ja vielä pari reikää kentällä. Myös yleensä yhden reiän kerrallaan ja sitten toisen, sillä Tara pullistelee, niin en saa niitä kerralla. :D

Hevosten tulisi saada tarhata ja laiduntaa laumoissa.
Puolesta. tämä on kuitenkin aika hevoskohtaista. Kaikki hevoset eivät tietenkään tule toimeen kaikkien kanssa. Mielestäni erityisesti nuorilla hevosilla pitäisi olla ikäistensä seuraa, jonka kanssa leikkiä.

Selkään tulisi aina nousta hevosen vasemmalta puolelta.
Puolesta. Ja mieluiten vielä jakkaralta. Tietenkin jos on sen verran matala poni niin ei tarvitse välttämättä jakkaraa. Kuitenkin hevoset on opetettu että noustaan selkään vasemmalta, niin miksi pitäisi sitten nousta toiselta puolelta.

Hevosta hoidettaessa tai varustettaessa hevosen tulisi olla aina kiinni.
Puolesta ja vastaan. Mielestäni tämä riippuu ihan hevosesta ja siitä missä varustaa. Karsinassa hevonen voi mielestäni olla vapaana jos se ei pyöri ja sillä on vaikka heinää. Kuitenkin jos hevonen pyörii ja ihmisiä on monta hoitamassa, niin mielestäni olisi turvallisempaa pitää hevonen kiinni. käytävällä hevonen mielestäni pitäisi pitää kiinni, vaikka ainakin Tara on sellainen että se ei lähde minnekään, jos se on irti.

Vain kisatulosten perusteella voi sanoa, minkä tasoinen ratsastaja on.
Vastaan. Ehdottomasti. Vaikka ratsastaja olisi kuinka kokenut, yleensä koti kentällä menee paremmin kuin kisoissa. ja tietenkin se millaisella hevosella kisaa. Jos hevonen päättää kieltäytyä ennen estettä tai poistua kouluradalta, ei se ole yleensä ratsastajan vika. Kisoissa voi tapahtua jotain sellaista, mikä ei johdu millään lailla ratsastajan taidoista.

Mitä rikkaampi on sitä pidemmälle ratsastuksessa on mahdollista päästä.
Puolesta. Tämä on totuus. Ratsastus on kallis harrastus. Jos haluaa huipulle, niin täytyy olla rahaa. Kaikki maksaa. Mitä tasokkaampi hevonen, sitä kalliimpi on. Mitä laadukkaammat varusteet hevosella ja ihmisellä on, sitä enemmän ne maksaa. Tunnit, valmennukset ja hevosen ylläpito yms. maksaa.

Se, miten korkeita esteitä hyppäät, ei kerro siitä, miten hyvä ratsastaja olet.
Puolesta. Kaikki eivät välttämättä tykkää/halua edes hypätä korkeita/ollenkaan. Tekeekö se hänestä huonon? Ei! Olen kuullut myös sanottavan, että "esteratsastuksessa ei ole tärkeintä se mitä esteen päällä tapahtuu , vaan mitä tapahtuu esteiden välissä", joka sopiikin hyvin tähän kohtaan. 

Ennen oman hevosen ostoa ratsastajalla tulisi olla kokemusta joko vuokra- tai ylläpitohevosesta.
Puolesta. Kyllähän siitä hyötyä on. Esim. jos olisi vain käynyt ratsastuskoululla ja ei tietäisi välttämättä hevosen hoidosta mitään, niin en välttämättä itse ainakaan ostaisi omaa hevosta sillä kokemuksella. Jos taas olisi käynyt vaikka yksityistallilla, jossa olisi opetettu myös hevosen hoidosta, niin asia olisi ehkä eri.

On tiputtava vähintään 100 kertaa, ennen kuin voi sanoa itseään hyväksi ratsastajaksi.
Vastaan.  Joillakin on vain hyvä tasapaino eikä kaikki ratsasta ihan täysin rasavilleillä hevosilla niin ei ehkä tipu niin useasti.

Hevosenomistajan olisi hyvä välillä päästä ratsastamaan muillakin hevosilla kuin vain omallaan.
Puolesta. Mielestäni täytyy osata ratsastaa erilaisilla hevosilla voidakseen kehittyä. en tietenkään väitä ettei omalla hevosella voisi kehittyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti