sunnuntai 7. toukokuuta 2017

#225 Ratsastushistorian käännekohdat

11. Ratsastushistorian käännekohdat (ratsastyskoulusta vuokrahevoseen, eka oma hevonen, tauot yms.)

Aloin ratsastaa elokuussa 2011. Siitä lähtien olen harrastanut ratsastusta säännöllisen epäsäännöllisesti.
Toukokuussa 2012 sain Ricon hoitoponikseni.  Poni opetti minulle vaikka mitä, mutta tärkein niistä oli se ettei aina tarvitse ratsastaa, vaan myös se että saa olla hevosten kanssa ja rapsutella niitä.
Syksyllä 2013 vaihdoin tallia ja aloin käydä Ratsutila Revontulessa Outokummussa ja Juuassa, kaverini kanssa. Tätä ennen olin vain käynyt Ilotilalla. Jatkoin kuitenkin edelleen Ponin luona käymistä. Parhaiten kyseiseltä tallilta mieleen jäi Tinja <3 Tuo suloinen poni johon olin aivan rakastunut. Myös Nisasta tykkäsin. Muuten en erityisemmin tykännyt tuosta tallista. Tunneilla pakotettiin tekemään asioita ja hevoset olivat äkäisiä. Itsekin meinasin saada hammasta moneen kertaan.

Vaihdoin tallia jälleen keväällä 2014, tällä kertaa Pientallille. Pientallista tykkäsin. Ihmiset olivat mukavia ja ilmapiiri oli hyvä pääsääntöisesti. Pientallilla opin kaikkea uutta. Pakko ei ollut ratsastaa vaan sai myös oppia muuta hevoseen liittävää. Parhaiten mieleeni hevosista jäi Rasmus <3 Rasmus oli aivan ihana suokki ruuna :) Muita hevosia joista tykkäsin oli Spirre, Ulla, Arska ja Fantsu. Ainakin nämä neljä hevosta jäi Rasmuksen lisäksi mieleen. Harmikeni Pientalli muuttui keväällä 2016 yksityiseksi ja tuntien pito lopetettiin.Kesällä 2016 otin yhteyttä erään lv-tamman omistajaan sähköpostilla. Onnekseni hän vastasi minulle ja pian löysin itseni jälleen tallilta. En ole katunut päivääkään, että aloin käymään Taran luona. Vaikka se ei olekaan se unelmien hevonen, niin on se vaan upea ja tykkään siitä. <3


7 kommenttia:

 1. Jatkan tuon edellisen postauksen kommentointia tähän...noista lihaksista mitä ratsastus vahvistaa,niin sinähän olet ratsastanut sen verran, että reisi ja vatsalihakset ovat varmasti keskivertoa paremmassa kunnossa?:)
  Terv. Sama aloittelija:)

  VastaaPoista
 2. No jaa. Varmaan ne oli joskus paremmassa kunnossa. Nykyisin kun en niin usein ja tavoitteellisesti käy ratsastamassa, niin kuntokaan ei ole nii hyvä.

  Toki pitää myös muistaa ettei se ratsastus ole ainoa muoto kehittää kuntoa vaan pitää myös kuntoilla muutenkin ratsastuksen ohella :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä:) kuntoiletkos sinä millä tavalla ratsastuksen ulkopuolella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä käyn lenkillä pyörällä/kävellen :)

   Poista
 4. Okei, btw en muuten ymmärrä ollenkaan niitä jotka sano sinuu täälläkin lihavaksi:( kun et sie todellakaa oo mikään lihava, täysin normaali:) ja sitä paitsi, jokainen on täydelline omana ittenä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän kyllä että olen ylipainoinen ja hyväksyn sen täysin olen oma itseni. Kiitos kuitenkin kommentistasi, oli kiva herätä näin kommenttisi :)

   Poista
 5. Muista että se paino on vaan vaa'an näyttämä lukema, sillä ei ole väliä mitä se vaaka näyttää. Olet hyvä juuri noin:) ja kun et ulospäinkään edes näytä ylipainoiselta tai isolta:)

  VastaaPoista