perjantai 4. elokuuta 2017

#238 Minä kameran takana

 Luonnoksista löytyy muutama postaus, jotka on jäänyt julkaisematta jostain syystä. Esimerkiksi tämä on kirjoitettu noin vuosi sitten ja se on vain jäänyt julkaisematta..  Itseasissa tässä oli kiva huomata, että olen ehkä hieman kehittynyt kuvaajana ja kuinka eri tavalla nykyisin muokkaan kuvia yms.


Minä olen sellainen ihminen joka viihtyy paremmin kameran takana kuin edessä. Tällä kertaa sain toimia kaverini rippikuvien ottajana ja haluan jakaa pari kuvaa tännekin. Mielestäni kuvat onnistuivat hyvin ja nämä kaksi kuvaa ovat minun lempparini. Samalla tässä voisin kirjoittaa minusta kuvaajana.                                                                                                    KALUSTO
Suurimman osan kuvista otan kännykällä, joka on samsung galaxy A3. (Nykyisin Huawei honor 7 lite) Välillä kuvaan myös ihan kameralla, joka on Canon PowerShot A610. (Kameralla kuvaaminen on vähän jäänyt nyt, kun uudessa kännykässä on parempi laatu kuin edellisessä kännykässä)

MILLAINEN KUVAAJA OLEN?
 En sanoisi itseäni kovinkaan taiteelliseksi kuvaajaksi. Olen enemmänkin ihan vain dokumentoija. Tykkään kuvata vähän kaikenlaista. Kuten eläimiä ja maisemia. Myös ihmisiä, mutta siinä minulla on vielä parannettavaa. En osaa oikein antaa palautetta enkä ohjeita siitä miten mallini pitäisi olla. 
(Nykyisin ihmistenkin kuvaaminen luonnistuu paremmin kuin ennen, sillä nykyisin liikun enemmän kuvia ottaessa, kuin ennen otin kuvat oikeastaan vain yhdestä kohdasta.)
MILLAINEN MUOKKAAJA OLEN?
 En kovinkaan paljon muokkaile kuvia. Yleensä laitan kuviin vain tekijänoikeusmerkin ja rajailen vähän tarvittaessa. Muuten kuvia en oikeastaan muokkaa ollenkaan. Joskus saatan lisätä kuviin valoisuutta tai kontrastia. Kovinkaan ihmeellisesti en niitä silloinkaan muokkaa. Jos kuvissa on jotain joka häiritsee minua, saatan poistaa sen kuvista Gimpillä. Kovin usein en sitä tee, joten olen siitä vielä melko huono. Pitäisi ehkä tehdä sitä vähän useammin. :D
(Gimpiä en oikeastaan enää käytä. Koneella jos laitan kuviin ©-merkin, niin käytän Befunkyä, joka ei ole kovin hyvä enää, kun kaikki alkaa pikku hiljaa olla siinäkin maksullisia. Myös bannerit olen tehnyt sillä. Jos haluan tehdä kuviin enemmän muokkausta, niin käytän siihen knnykällä Snapseed nimistä sovellusta tai jos poistan asioita, niin käytän PicsArtia kännykällä)
MILLAISISTA KUVISTA PIDÄN?
 Ulkonäöllisesti kuvilla ei ole minulle niin väliä. Tärkeintä minusta kuvissa on se aitous ja se tunne joka siitä kuvasta välittyy. Tätä postausta tehdessä sainkin idean, että voisin tehdä postauksen kuvista, joita katsoessa minulle tulee erilaisia tunnetiloja. Kiinnostaisiko ketään tuollainen postaus?

Loppuun vielä kuvia, jotka on otettu tällä uudella puhelimella, joka on ollut minulla käytössä noin kuukauden.2 kommenttia: