keskiviikko 20. joulukuuta 2017

#286 Valmistautuminen joulukuvauksiin


Tässä luukussa kerron, miten valmistauduin joulukuvauksiin ja itse kuvia saatte sitten nähdä myöhemmin toisessa luukussa.

Aloitin joulukuvauksiin valmistautumisen jo hyvissä ajoin, sillä koulun asuntolassa illat olivat vähän tylsiä, niin minulla oli aikaa suunnitella.

Etsin netistä toisten ottamia kuvia hevosten kanssa, jotta saisin inspiraatiota omiin kuvauksiin. Sitten suunnittelin oman asuni ja sen mitä hevoselle laitettaisiin päälle. Kävin sitten ostamassa muutaman jutun kuvauksiin.

Miten pukeuduin?  
Hiukset laitoin aivan tavallisesti letille, kuten minulla on yleensäkin tallilla. Tänäkin vuonna laitoin saman vihreän takin, kuten edellisenäkin vuonna. Tietenkin tonttulakit. Minulla oli kypärään tonttulakki, kun otettiin Taran kanssa kuvia sekä tavan tonttulakki, kun otettiin Kopsun kanssa kuvia. Viime vuonna unohdin ratsastushanskat kotiin ja minulla oli vain pinkit sormikkaat mukana, joten tänä vuonna pakkasin ratsastushanskat jo ajoissa mukaan, etten varmasti unohda niitä kotiin. Olisin halunnut laittaa samat punaiset housut kuin viime vuonna, mutta ne ovat jo melko kuluneet, joten laitoin mustat housut ja tummansiniset ratsastussukat ja tietenkin ratsastuskengät.

Mitä hevosille?
Minun piti varautua kuvauksiin hyvin, sillä en ollut täysin varma, miten otetaan kuvia, sillä molempien kanssa oli tarkoitus ottaa kuvia, mutta täysin en ollut varma pystyisikö molemmista yhtä aikaa ottaa kuvia. Joten varauduin myös siihen, että molemmista otettaisiin samaan aikaan kuvia.

Taralle?
Taralle otin mukaan vihreän satulahuovan. Punaista en tänä vuonna ottanut, sillä se oli edellisenä vuonna vähän hankala asetella Taran satulaan. Tottakai tonttulakin ja punaisia letityskuminauhoja. Punaisen viltin kävin ostamassa, sillä se laitettiin Taran selkään, kun otettiin maastakäsin kuvia. Punaista nauhaa ostin sitä varten, että laittaisin sitä Taran häntään ja harjaan. Taralla oli lopulta myös punainen riimunnaru, vaikka eka olin, että sillä olisi ohjat.

Kopsulle?
Kopsulle otin varoilta punaisen korvahupun, jos otettaisiin molemmat yhtä aikaa, niin sillekin olisi jotain punaista, mutta muuten se saisi saman tonttulakin. Tästäkään en ullut varma etukäteen. kopsulle sopii punainen korvahuppu erittäin hyvin, mutta halusin kuitenkin et sen letti näkyisi. Lopulta tein sitten sille oman tonttulakin ihan ihmisen tonttulakista ja se oli ihan passeli Kopsulle. Punaista nauhaa laitoin myös Kopsun häntään. Tarkoitus oli myös laittaa harjaan, mutta se oli niin epätasainen, niin päätettiin, ettei laiteta. Toki sama punainen huopa laitettiin myös Kopsun selkään ja Kopsu sai punaisen riimunnarun, kuten sillä oli viime vuodenkin kuvissa.

Mitä muuta mukaan? 
Otettiin eväät mukaan, koska itse en pysty aamulla syömään aamupalaa, niin varoiksi, että jos tulee huono olo, niin on jotain syötävää. Tietenkin kamera ja siihen vara patterit, jos virta loppuu kesken.


Ja vielä loppuun muutama vinkki kuvauksiin:
 •  Harjaa ja puunaa hevonen huolella hyvin, kaikki lika mahdollisimman hyvin pois myös varusteista. Valitse yhteen sopivat varusteet. (Tämä ei meillä ihan onnistut, sillä itsellä on kypärään tonttulakki, jossa on hopeaa ja Taralle tuli huopa jossa on kultaista.)
 •  
 •  Avustaja on hyvä olla, joka saa hevosen huomion, että se poseeraisi kameraan korvat höröllä. Meillä tähän ei ollut mahdollisuutta, joten Jasmin sai vastuun herättää Taran huomion.
 •  
 •  Muista turvallisuus! Tämän takia päädyin siihen, että ei oteta kuvia molemmista yhtä aikaa, koska en tiedä miten hepat olisivat siihen reagoineet ja miten se olisi onnistunut. Enkä halunnut riskeerata itseni tai kenenkään muun terveyttä.
 •  
 •  Kärsivällisyyttä. Hevonen voi tehdä ihan mitä vain ja aina se ei näytä kuvissa kaikista parhaimmalta. Niinpä siis kärsivällisyyttä ja kuvaan on oltava valmiina ottamaan kuva.
 •  
 •  Tausta. Se on tärkeä, sillä ei ole kivaa, jos taustalla on jokin häiritsevä asia. Kuten meillä viime vuoden kuvissa oli aita takana, mutta onnekseni pystyin ainakin suurimmasta kuvasta rajaamaan sen pois. Toki joitain asioita pystyy muokkaamaan pois, mutta jos asioita on paljon, niin kuvien muokkaaminen miltei mahdotonta.
 •  
 •  Keskity itseesi. Vaikka hevonen ei näyttäisi juuri silloin hyvältä, niin muista keskittyä myös itse poseeraamaan. Ihan sama mitä se hevonen tekee, niin yritä näyttää silti iloiselta tai pitää neutraali ilme kasvoilla. Tämä on ehkä helpommin sanottu kuin tehty.
 •  
 •  Ajattele vaikka ihmistä joka saa sinut hymyilemään. Näytä rakastuneelta! Itsellä tämä ainakin auttaa, jos ajattelen jotain tiettyä ihmistä, niin kuvissakin näytän iloiselta. 
 •  
 •  Tämä on ehkä muistutus itselleni, mutta katso hevosta. Haluan minun ja Taran välille sellaisen yhteyden.
 •  
 •  Etsi inspiraatio kuvia. Tietenkin kuvista ei voi välttämättä saada näyttämään samalta, sillä hevonen on kuitenkin hevonen ja se ei ajattele samalla tavalla kuin ihminen.
 •  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti