sunnuntai 31. joulukuuta 2017

#292 Hei hei vuosi 2017

 Viimeinen päivä tätä vuotta ja on aika katsoa mitä kaikkea sitä tähän vuoteen mahtuikaan.  Kiitos kaikille, jotka ovat jollain tapaa olleet tässä vuodessa mukana. Kiitos teille ihanille lukijoille, että olette lukeneet juttujani ja olleet tässä vuodessa mukana :) Ilman teitä en tätä blogia varmaankaan edes kirjoittaisi. Kiitos siis kaikille!


 Tammikuussa kuvailin melko paljon. Otettiin Jasminin kanssa kuvia ja sen lisäksi kävin yksin lenkillä ottamassa kuvia ja otin myös kissoista kuvia, joten kuvia kertyi.  Työssäoppiminen kotieläinpihalla loppui ja suoritin sen päätteeksi näytön arvosanalla 2, johon olin erittäin tyytyväinen. Haikeata oli lopettaa siellä, mutta kivaa oli myös aloittaa uudessa paikassa. Tammikuussa vietettiin myös 17-vuotis synttäreitäni. Ajatella että kohta sitä ollaan jo täysi-ikäinen. 

Luetuin postaus: tammikuussa julkaisin kolme postausta, joista luetuin oli #208 Vuoden 2016 kuunnelluimmat.


Helmikuussa vietin aikaa Jasminin kanssa ja otettiin asukuvia jälleen. Aloitin myös vihdoin uudessa paikassa työssäoppimisen, sillä sairastuin juuri silloin kun minun oi tarkoitus aloittaa työssäoppiminen. Se sitten alkoi viikon myöhemmin. Pääsin näkemään ensimmäistä kertaa lampaan synnytyksen ja hoitamaan pieniä karitsoita. Sain ruokkia pieniä tipuja ja harjailla heppaa. Niin kivaa puuhaa :)

Luetuin postaus: helmikuussa julkaisin neljä postausta, joista luetuin oli #214 Lempipaikka ja -aika ratsastaa ja ensimmäiset kisat.


Maaliskuussa käytiin Jasminin kanssa Kuopiossa shoppailemassa. Edelleen minua hieman harmittaa se, etten ostanut silloin tuota paitaa, mutta ei sille nyt enää voi mitään. Maaliskuun aikana kuvailin paljon. Kävin jälleen lenkillä räpsimässä kuvia kaikesta mahdollisesta. Otettiin myös Jasminin kanssa asukuvia parikin kertaa. Edelleen jatkoin olemista töissä aivan ihanien eläinten kanssa. Nautittiin kissojen kanssa auringosta ja hankiaisista Maken kanssa. Käytiin muutamana iltana Maken kanssa kävelemässä pellolla, kun hanget vielä kesti. Laatuaikaa kissan kanssa :)

Luetuin postaus: maaliskuussa julkaisin kaksi postausta, joista luetuin oli #215 Höpöttelyä 

Huhtikuu: Jasminin kanssa otetiin jälleen asukuvia. Edelleen kävin arkipäivät töissä. Jos aikaa jäi töissä, niin vietin sen heppojen kanssa hengaillen ja kuvaillen niitä sekä myös lampaita. Käytiin myös Jasminin kanssa Taran ja Kopsun luona. Otetiin Taran kanssa kuvia ja ratsastin sen sekä harjailtiin Kopsua. Meillä on Jasminin kanssa perinteenä, että jos käydään Joensuussa ja käydään Jasminin isän kanssa Citymarketista, niin yleensä käydään Hesburgerista hakemassa matkaeväät :D

Luetuin postaus: huhtikuussa julkaisin kaksi postausta, joista luetuin oli #218 Olen onnellinen mitä sä luulit.. 

Toukokuussa tuli kuvattua meidän hiehoja ja nautittua kevätauringosta. Käytiin perheen kanssa Botaniassa. Enää en ollut työssäoppimassa, joten aikaa riitti koulutehtävien ohella muuhunkin. Loppukuusta menin kuitenkin taas samaiseen paikkaa, jossa olin ollut työssäoppimassa, niin auttamaan. Kävin myös Ponin luona viimeisen kerran, kun isin täytyi käydä siellä tyhjentämässä kakkoja meidän pellolle. Kävin myös leikkuuttamassa itselleni kesätukan. Tykkään kyllä tuosta lyhyestä tukasta, mutta jotenkin aina kaipaan sitä pitkää tukkaa. Leikkaan kuitenkin ainakin kerran lyhyet hiukset, että saan sitten oman värin kokonaan.

Luetuin postaus: toukokuussa julkaisin neljä postausta, joista luetuin oli #222 Lempi hevosvarusteeni 

Kesäkuussa oli Jasminin päättäjäiset, joita sitten vietettiin yhdessä. Heti kesän alussa olin kaksi viikkoa kesätöissä ja pääsin taas hoitamaan lampaita sekä järjestelemään matkaratsastuskilpailuja. Ihme kyllä en lähemmäksi neljän kuukauden aikana kyllästynyt tuohon työntekoon. Voisin milloin vain lähteä hoitamaan lampaita uudestaan. Kuvailin joutoajalla jälleen heppoja ja leikin Ainon kanssa. Käytiin kesätöiden loputtua sitten Jasminin kanssa Kuopiossa jälleen shoppailemassa. Onnistuin myös ennen juhannusta rikkomaan puhelimen näytön, joten käytiin sitten ostamassa minulle uusi puhelin paremmalla kameralla.

Luetuin postaus: kesäkuussa julkaisin seitsemän postausta, joista luetuin oli #229 Kinahmon horse show 2017


Heinäkuussa valvottiin öitä, syötiin kesän ensimmäiset mansikat ja tehtiin niistä mansikkakakku. Otettiin Jasminin kanssa aivan ihania asukuvia ja nautittiin kesäillasta. Meille tuli myös seitsemän uutta ihanaa vasikkaa kasvamaan. Oltiin Jasminin kanssa ilosaarirock talkoissa ja sitten rokissa. Käytiin myös perheen kanssa Kolilla katselemassa maisemia. Jasminin kanssa vietettiin myös aikaa Joensuussa. Käytiin Botaniassa, ottamassa kuvia raviradan graffitiseinää vasten sekä shoppailemassa. Muutamana iltana oli ihana sumu, joten Minna pääsi ottamaan minusta kuvia tuossa sumussa. Muutenkin oli erittäin nättejä iltoja.

Luetuin postaus: heinäkuussa julkaisin neljä postausta, joista luetuin oli #233 Graffitiseinällä 

Elokuussa nautin omasta ajasta viettäen aikaa rannalla. Perhe kävi lomalla, niin Jasmin oli sitten pitämässä minulle seuraa. Jasmin otti minusta taiteellisia asukuvia ja meidän vastuulla oli ruokkia elukat. Mikolla oli myös synttärit elokuussa, joten tein sinne sitten tuollaisen suomi teemaisen kakun. Syksyn tullessa oli taas aika alkaa polttaa kynttilöitä, kun illat pimeni. Oltiin Jasminin kanssa Soar festivalissa, joka oli aivan ihana tapahtuma ja Ikke <3 Myös Jasminilla oli synttärit ja niitäkin tuli sitten vietettyä. Leivottiin elokuun aikana myös aika paljon mustikkapiirakoita ja pannukakkuja. Loppukuusta mulla olikin sitten lähiviikko koululla.

Luetuin postaus: elokuussa julkaisin kaksi postausta, joista luetuin oli #235 Kysy eläintenhoitajaopiskelijalta 

Syyskuussa olin katsomassa tamma- ja varsanäyttelyä Joensuussa. Käytiin Mikon kanssa sienessä ja onnistuin satuttamaan käden pihatossa. Seuraavana päivänä oli vielä ratsastus sovittuna, mutta en sitten voinut ratsastaa tuon käden takia, mutta kuitenkin oli pakko päästä tallille. Loppukuusta otettiin sitten syksyn kunnolliset asukuvat.

Luetuin postaus: syyskuussa julkaisin viisi postausta, joista luetuin oli #236 Kesän ekat asukuvat 

Lokakuussa käytiin perheen kanssa paistamassa makkaraa kodalla ja Jasminin kanssa oltiin lehtiä ilosaaressa tapahtumassa. Polttelin syksynpimeinä iltoina kynttilöitä ja mulla oli pari lähiviikkoa koululla. Innostuin myös kuvailemaan kissoja paljon. Kävin myös tallilla ja tällä kertaa pääsin jo ratsastamaan Taralla. Lokakuun lopussa satoi jo ensilumi, joka kuitenkin suli pois. Kauriitkin ilmestyivät pelloille syömään heinää ennen kuin se peittyisi lumen alle.

Luetuin postaus: lokakuussa julkaisin kuusi postausta, joista luetuin oli #246 Kesäiset hepat 

Marraskuussa oli viimeinen lähiviikko koululla ennen joulua. Tilasin Cocopandalta muutaman jutun itselleni sekä yhden joululahjan Jasminille. Tuosta luomiväripaletista tuli kyllä yksi lemppari. Tekoripsiä en kovin usein käytä, mutta nuo olivat yllättävän kivat, kun ne ovat melko luonnollisen näköiset. Lisäksi tilasin siveltimiä, glitter eyelinerin ja kynttilän sekä Jasminille sen lahjan siis. Muutenkin näytin marraskuun aikana hieman erilaiselta ripsien lisäksi sillä tykästyin pitämään hiuksia kiinni. Joko ne olivat läpiveto letillä tai puoliksi kiinni. Kerran jopa suoristin hiukset, mikä ei ole tavallista minulle. En oikeastaan lämpökäsittele hiuksiani koskaan, muutamaan poikkeus kertaa lukuun ottamatta. Tykkäisin varmaan suoristaa hiuksiani useamminkin, mutta ne eivät vaan pysy suorana minulla. Tuona kertana, kun oltiin MG:n keikalla, niin kotiin tullessa ne olivat taas laineilla. Marraskuun yksiä kohokohtia oli myös tuo MG:n keikka ja meillä oli super kivaa siellä. Myös kohokohta oli kauan odotettu joulukuvaukset. Kivaa oli viettää aikaa Jasminin kanssa tallilla. Loppukuusta aloin myös fiilistellä joulua. Polttelin huoneessa punaisia kynttilöitä ja kuuntelin joulumusiikkia. Kävin myös lenkillä räpsimässä kuvia ig:n täytöksi :D

Luetuin postaus: marraskuussa julkaisin peräti 16 postausta, joista luetuin oli #247 Niin nättiä 

Joulukuu sen kuin hujahti ja nyt on jo vuoden viimeinen päivä. Niin käsittämätöntä! Joulukuu meni suurimmaksi osaksi joulukalenterin parissa sekä jouluvalmisteluissa. Käytiin äidin kanssa pariin otteeseen ostamassa joululahjoja muille. Kerran viikossa auttelin isiä pihaton tyhjennyksessä ja kävin myös kuvailemassa hieman meidän hiehoja. Muutenkin kuvailin yllättävän paljon joulukuun aikana. Näitä kuvia näette sitten jossain vaiheessa ensivuoden alussa :) Kävin myös tallilla, mikä ei sujunut kovin hyvin, tästäkin julkaisen postauksen jossain vaiheessa. Käytiin Mikon ja isin kanssa hakemassa joulukuusi tai itseasiassa kaksikin, kun eka ei aluksi kelvannut, mutta loppujen lopuksi se päätyi meidän joulukuuseksi sisälle :D Kissatkin tykkäsi kuusesta. Make nukkuu sen alla, kun siellä sitä ei niin helposti huomaa ja Patea kiinnostaa ne joulukoristeet, kuitenkaan kukaan ei ole joulukuusta kaatanut, ainakaan vielä. Yritin ottaa pojista jouluisia kuvia kuusen edessä, mutta se ei oikein onnistunut. Eihän ne pysynyt paikoilla ja herkut olivat paljon parempaa kuin kameralle poseeraaminen. Joulukuun alussa otettiin myös Jasminin kanssa asukuvia, joista tulikin ihan kivoja. Käytiin jouluna myös hautausmaalla, missä oli niin nättiä ja todella talvista. Olen jotenkin tämän kuun aikana tykästynyt käyttämään tekoripsiä ja jos laitan pelkkää ripsiväriä, niin on outo olo. Vielä minulla on kuitenkin niiden kanssa harjoiteltavaa, mutta se onnistuu kuitenkin jo melko hyvin.

Luetuin postaus: joulukuussa julkaisin 26 postausta, joista luetuin oli #272 Olenko ainoa?

Vuonna 2017 julkaisin siis yhteensä 81 postausta. Ihan en päässyt tavoitteeseen, mutta ehkä sitten ensi vuonna :) Yhteenvetona tästä vuodesta jäi ihan hyvä mieli, vaikka välillä oli huono olo henkisesti ja näin, mutta silti vuosi oli onnistunut ja odotan innolla mitä kaikkea ensi vuosi tuo tullessaan. Toivottavasti paljon kivoja juttuja :)

Miten teidän vuosi 2017 sujui? Mikä oli vuoden kohokohta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti